Sider

tirsdag 5. august 2014

Statsbyggdirektør inspirerer jordskifte-student

Skrevet av: Alette Malerbakken, Summer Intern i HR

Fredrik Høgestøl og Bjørne Grimsrud
 
Statsbyggs internship-program er halvveis i løpet, og studentene begynner å danne seg et inntrykk av organisasjonen og hvordan det er å være ute i arbeidslivet. I den anledning var Strategi- og utviklingsdirektør Bjørne Grimsrud interessert i å høre hvordan NMBU-studenten Fredrik Høgestøl trives i avdelingen.
 

Grimsrud, som er en del av Statsbyggs toppledelse, er opptatt av studentenes trivsel og at de får relevante, faglige utfordringer. - Vi har mange dyktige studenter hos oss i sommer, og jeg synes det er spennende å høre hvordan Fredrik har blitt mottatt i Strategi- og utviklingsavdelingen. Det er tydelig at årets studenter er hardtarbeidende og dedikerte, sier Grimsrud.

Høgestøl studerer master i Eiendom / Jordskifte på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på Ås. Til høsten begynner han på sitt femte og siste år på studiet.

- Jordskifte er et litt sært emne, forteller Fredrik. Det er en salig blanding av jus, økonomi og planfag og eiendomsutvikling. Noen kaller oss turgående jurister.

 
Fagnerd

Høgestøl søkte på Statsbyggs Internship-program etter at en studiekamerat ble ansatt her i fjor. Han har nå flere arbeidsoppgaver enn hva han var forespeilet i begynnelsen, alt fra det som går rett på studiet sitt til mer perifere oppgaver. Eksempler er saksbehandlingsvurderinger for 22. juli-minnesmerke, konsekvensvurdering av to eiendomskjøp på Ås, og erstatningskategori for et oppkjøp i Oslo som går tilbake til århundreskiftet. - Sistnevnte gjør at fagnerden i meg gliser, forteller han.

Å få muligheten til å jobbe med prosjekter som er samfunnsnyttige, og der byggene og overskuddet går til fellesskapet synes NMBU-studenten er veldig givende. Videre forteller Fredrik at det har vært et mantra i familien hans fra tidenes morgen (altså sent på 80-tallet) at man i det private må begynne med å hente kaffe, mens man i det offentlige får muligheten til å komme med innspill i de viktige sakene allerede i opplæringsfasen. Han synes det er fint at studentene får bruke det de har lært til noe nyttig for bedriften.

 

Godt arbeidsmiljø

Fredrik synes det er interessant å jobbe for Statsbygg, og han mener det skinner igjennom at de ansatte trives. Å få muligheten til å møte Strategi- og utviklingsdirektøren synes han var både faglig interessant og motiverende. I løpet av møtet diskuterte de ulike prosjekter, og Høgestøl fikk muligheten til å argumentere for løsninger i noen av de mer komplekse sakene.

- I Statsbygg er topplederne synlige og tilgjengelige, og støter man på dem i gangen, så er det bare å slå av en prat. Jeg syns det var spennende å utveksle erfaringer med den øverste lederen i min avdeling, og i tillegg snakke med noen som har såpass god innsikt i de sakene jeg jobber med, mener Fredrik.

Høgestøl er videre klar på at han har hatt god oppfølging av fadderen sin i løpet av Internshipet. Hver summer intern har en fadder i sin seksjon som skal sørge for å gi dem den veiledningen de trenger.

- Fadderen min har synkronisert ferien sin med min så jeg alltid har mulighet til å spørre hvis jeg lurer på noe. Jeg får også stadig spennende og utfordrende oppgaver, og venter nå på bakgrunnsmateriale fra Kartverket, Byarkivet og Plan- og Bygningsetaten.

På møtet var Grimsrud blant annet interessert i hvor Fredrik kunne tenke seg videre i karrieren. Den blivende jordskifteren er imponert over hvor mange avdelinger og seksjoner i Statsbygg som vil være aktuelt for ham når han er ferdig med Jordskiftestudiet. -Jeg vurderer absolutt en videre karriere i Statsbygg, forteller Fredrik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar